Ingrediënten
  •  (2 thee lepels) Meng de olijven olie met de Marrakech mix en marinneer vervolgens de kip ermee.
  • 1 in stukken gesneden braadkip
  •  2 ruw gesnipperde uien
  •  4 soeplepels peterselie
  •  1 theelepel gemalen zwarte peper
  •  1 mespunt saffraanpoeder
  •  1 soeplepel kaneelpoeder
  •  zout
  •  ¼ theelepel geraspte nootmuskaat
  •  ¼ theelepel kerriepoeder
  •  ¼ theelepel gemberpoeder
  •  1 soeplepel boterSaus
  •  100 g boter
  •  75 g geraspte Parmezaan kaas
  •  1 soeplepel peterselie
  •  50 g amandelen, zonder schilletje, licht geroosterd en fijngehakt

Leg de stukken kip in een braadpan met de uien, peterselie, peper, saffraan, kaneel en zout naar smaak. Voeg water en de nootmuskaat bij de kip en breng alles aan de kook.

Dek de pan af en laat de kip 45 minuten gaarstoven. Schep de kip uit de bouillon. Deze bouillon kan je nog bewaren voor het maken van kippensoep.

Maak ondertussen de saus door de boter te smelten en de geraspte kaas toe te voegen. Roer de peterselie erdoor met de gehakte amandelen en roer enkele lepels kippenbouillon door de saus.

Leg de stukken kip in de saus en warm ze tot de kip een groot gedeelte van de saus heeft opgenomen en mooi bruin van kleur is.

Serveer de stukken kip met de rest van de saus op een schotel en dien warm op, vergezeld met bvb rijst of brood.