Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af. Snijd de kip en de salami in blokjes en snipper de ui. Verhit een pan zonder olie of boter en bak eerst de stukjes salami aan met de ui. Voeg na een paar minuten de kip toe en bak deze rondom aan. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip. Bak het mengsel ca 5 minuten.

pasta_kip_mascarpone_01.jpg
pasta_kip_mascarpone_02.jpg
pasta_kip_mascarpone_03.jpg

Voeg de tomatenblokjes toe en de mascarpone en roer tot een egale saus en laat het mengsel ca 10 minuten pruttelen tot het iets ingedikt is. Breng op smaak met een snuf Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg eventueel ook een paar verse basilicum toe. Schep als laatste de pasta er door en warm nog even goed door. Garneer met wat verse basilicum.

Tip: de mascarpone is ook te vervangen door creme fraiche.

Read More
Ingrediënten  2 wortelen  1 knolraapje  100 g kool  2 preiwitten  2 courgettes  50 g boter  zout en peper  1/2 theelepel gemberpoeder  1 theelepel gehakte peterselie  1 theelepel fijngehakte koriander  50 g champignons in stukjes gesneden  1 ei  50 g taugé  sojaolie  500 g pastilla deegvellen (klein formaat)  70 g gesmolten boter  frituurolie Snij de wortelen, […]

Ingrediënten
  •  2 wortelen
  •  1 knolraapje
  •  100 g kool
  •  2 preiwitten
  •  2 courgettes
  •  50 g boter
  •  zout en peper
  •  1/2 theelepel gemberpoeder
  •  1 theelepel gehakte peterselie
  •  1 theelepel fijngehakte koriander
  •  50 g champignons in stukjes gesneden
  •  1 ei
  •  50 g taugé
  •  sojaolie
  •  500 g pastilla deegvellen (klein formaat)
  •  70 g gesmolten boter
  •  frituurolie

Snij de wortelen, de knolraap, de kool, de prei en de courgettes in dunne reepjes. Bak ze roerend op in boter, breng op smaak met zout, peper en gember. Wanneer de groenten gaar zijn voeg dan de champignons en de taugé toe, laat nog even doorkoken en roer af en toe door elkaar. Neem van het vuur en laat afkoelen in een kom of schotel.

Zet de pan opnieuw op het vuur met de sojasaus waarin je het ei doorroert. Voeg het groentenmengsel eraan toe en roer alles goed door elkaar.

Leg een vel pastilladeeg plat neer en bestrijk met de gesmolten boter. Schep één eetlepel groentenmengsel erop in het midden van het deegvel. Sla de twee kanten over en rol op in de vorm van een staafje. Doe zo verder tot alle groetenmengsel op is.

Frituur de staafjes in hete olie tot ze goudgeel kleuren en laat ze uitlekken. Warm opdienen.

Read More
Ingrediënten  3 paprika’s  3 tomaten  2 teentjes knoflook  peterselie en koriander  1 theelepel paprikapoeder  1 theelepel komijn  Zout en peper  Olijfolie Grill de paprika’s boven het vuur en gooi een beetje Marrakech mix boven op of Casablanca mix, verwijder de pitten en de huid en snijd ze in kleine stukjes. Schil en ontzaad de tomaten, […]

Ingrediënten
  •  3 paprika’s
  •  3 tomaten
  •  2 teentjes knoflook
  •  peterselie en koriander
  •  1 theelepel paprikapoeder
  •  1 theelepel komijn
  •  Zout en peper
  •  Olijfolie

Grill de paprika’s boven het vuur en gooi een beetje Marrakech mix boven op of Casablanca mix, verwijder de pitten en de huid en snijd ze in kleine stukjes.

Schil en ontzaad de tomaten, snijd ze in stukjes en bak ze in olijfolie. Voeg de knoflook, peterselie, paprika, komijn, peper en zout toe. Laat tien minuten sudderen.

Snijd de gegrilde paprika in stukjes en voeg aan de tomatenbereiding toe. Roer dooreen en laat nog eens tien minuten koken. Breng op smaak indien nodig.

Serveer lauw met brood.

Read More
Ingrediënten  50 gr gesmolten boter  500 gr grote vellen pastilladeeg  6 duiven  500 gr grof versnipperde ajuinen  50 gr boter  2 soeplepels olie  zout et peper  2 kaneelstokjes  5 saffraandraadjes  8 eieren  1/2 liter water  3 soeplepels fijngehakte peterselieGarnering  bloemsuiker  poederkaneel  6 gepelde hardgekookte eieren Reinig de duiven en snijd de billen eraf. Braad de […]

Ingrediënten
  •  50 gr gesmolten boter
  •  500 gr grote vellen pastilladeeg
  •  6 duiven
  •  500 gr grof versnipperde ajuinen
  •  50 gr boter
  •  2 soeplepels olie
  •  zout et peper
  •  2 kaneelstokjes
  •  5 saffraandraadjes
  •  8 eieren
  •  1/2 liter water
  •  3 soeplepels fijngehakte peterselieGarnering
  •  bloemsuiker
  •  poederkaneel
  •  6 gepelde hardgekookte eieren

Reinig de duiven en snijd de billen eraf. Braad de duiven en de billen in boter, laat wat afkoelen en verwijder het vlees van de botten. Laat het vlees verder ongeveer 1 uur doorkoken. Regelmatig wat water toevoegen om niet aan te plakken. Voeg de ajuin en de fingehakte peterselie toe. Roer de 8 opgeklopte eieren erdoor.

Vet een rond bakblik in met olie en leg er 6 vellen pastilladeeg op, mekaar overlappend op de bodem, laat het overtollige over de rand hangen. Schep op de bodem het eimengesel glad uit en verdeel het vlees van de duiven er gelijkmatig overheen. De billen komen op de derde (en bovenste) laag.

Sla de randen van het deeg over de vulling heen. Bestrijk het deeg met gesmolten boter, leg er nog een pastilladeegvel overheen om de vulling goed af te sluiten en de plooien te bedekken. Bestrijk alles met gesmolten boter.

Neem 6 vellen pastilladeeg, schenk er gesmolten boter overheen en zet ze in de vorm van een nest op de pastilla als garnering.

Bak de pastilla ± 30 min in een voorverwarmde oven aan 200°C.

Dien de pastilla op met kaneelpoeder, poedersuiker en de hardgekookte eieren, die je in de nestjes legt.

Read More
 1 kleine kip in zes gesneden  6 Merguez worstjes  6 lam satés  6 eetlepels droge rozijnen  6 eetlepels amandelen of pijnboompitten  250g kikkererwten die een nacht lang geweekt hebben  150g boter of een beetje smen (ranzig boter)  1 mespuntje saffraan  1 theelepel peper 3 thee lepels ras el hanout  zout  6 liter water  1kg couscous […]

  •  1 kleine kip in zes gesneden
  •  6 Merguez worstjes
  •  6 lam satés
  •  6 eetlepels droge rozijnen
  •  6 eetlepels amandelen of pijnboompitten
  •  250g kikkererwten die een nacht lang geweekt hebben
  •  150g boter of een beetje smen (ranzig boter)
  •  1 mespuntje saffraan
  •  1 theelepel peper
  • 3 thee lepels ras el hanout
  •  zout
  •  6 liter water
  •  1kg couscous
  •  4 gezouten citroenschijven
  •  100ml olijfolie

Couscous

Doe de couscous in een grote kom, voeg er een eetlepel olie, een snufje zout en een glas water aan toe. Meng met de vingertoppen en laat een paar minuten rusten.

Breng het water in een couscouspan aan de kook. Als het water kookt doe je de couscous in het bovendeel (zeef) van je couscouspan en laat deze koken tot de stoom doorkomt zodat de korrels zwellen.

Verwijder de zeef en doe de couscous in een kom, meng deze met een half glas water zodat de korrels niet aan elkaar plakken. Doe de couscous daarna terug in de zeef en laat nogmaals koken tot de stoom doorkomt. Herhaal dit vier maal. De vierde maal voeg je een theelepel olie aan je couscous. Net voor het opdienen meng je et ook een beetje boter of smen in.

Bouillon

Doe het vlees in de onderste deel van je couscouspan samen met de kikkererwten, saffraan, peper, zout en water en breng aan de kook op hoog vuur. Grill ondertussen de satés en merguez worstjes.

Opdienen

Meng de rozijnen en de amandelen aan je couscous, leg dan de couscous in een schaal en garneer met het vlees en de gezouten citroenschijfjes. Doe een beetje bouillon in een kom en serveer.

Read More
Ingrediënten  (2 thee lepels) Meng de olijven olie met de Marrakech mix en marinneer vervolgens de kip ermee. 1 in stukken gesneden braadkip  2 ruw gesnipperde uien  4 soeplepels peterselie  1 theelepel gemalen zwarte peper  1 mespunt saffraanpoeder  1 soeplepel kaneelpoeder  zout  ¼ theelepel geraspte nootmuskaat  ¼ theelepel kerriepoeder  ¼ theelepel gemberpoeder  1 soeplepel boterSaus […]

Ingrediënten
  •  (2 thee lepels) Meng de olijven olie met de Marrakech mix en marinneer vervolgens de kip ermee.
  • 1 in stukken gesneden braadkip
  •  2 ruw gesnipperde uien
  •  4 soeplepels peterselie
  •  1 theelepel gemalen zwarte peper
  •  1 mespunt saffraanpoeder
  •  1 soeplepel kaneelpoeder
  •  zout
  •  ¼ theelepel geraspte nootmuskaat
  •  ¼ theelepel kerriepoeder
  •  ¼ theelepel gemberpoeder
  •  1 soeplepel boterSaus
  •  100 g boter
  •  75 g geraspte Parmezaan kaas
  •  1 soeplepel peterselie
  •  50 g amandelen, zonder schilletje, licht geroosterd en fijngehakt

Leg de stukken kip in een braadpan met de uien, peterselie, peper, saffraan, kaneel en zout naar smaak. Voeg water en de nootmuskaat bij de kip en breng alles aan de kook.

Dek de pan af en laat de kip 45 minuten gaarstoven. Schep de kip uit de bouillon. Deze bouillon kan je nog bewaren voor het maken van kippensoep.

Maak ondertussen de saus door de boter te smelten en de geraspte kaas toe te voegen. Roer de peterselie erdoor met de gehakte amandelen en roer enkele lepels kippenbouillon door de saus.

Leg de stukken kip in de saus en warm ze tot de kip een groot gedeelte van de saus heeft opgenomen en mooi bruin van kleur is.

Serveer de stukken kip met de rest van de saus op een schotel en dien warm op, vergezeld met bvb rijst of brood.

Read More
Om te beginnen pakt u de tajine pot als u hem niet heeft kunt u hem ook bij ons bestellen 😉 Ingrediënten  500g lamsvlees  500g aardappelen  4 wortelen  Groene olijven  2 tomaten  1 ajuin  2 teentjes knoflook  Olijfolie  Komijn              (1 theelepel)  Ras el hanout  ( 2 theelepels)  Peterselie  Zout  Peper  Gemberpoeder Doe de olijfolie, het vlees en […]

Om te beginnen pakt u de tajine pot als u hem niet heeft kunt u hem ook bij ons bestellen 😉
Ingrediënten
  •  500g lamsvlees
  •  500g aardappelen
  •  4 wortelen
  •  Groene olijven
  •  2 tomaten
  •  1 ajuin
  •  2 teentjes knoflook
  •  Olijfolie
  •  Komijn              (1 theelepel)
  •  Ras el hanout  ( 2 theelepels)
  •  Peterselie
  •  Zout
  •  Peper
  •  Gemberpoeder

Doe de olijfolie, het vlees en de fijngesneden ajuin in een snelkookpan. Pel, ontzaad en snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan het vlees.

Laat een paar minuten bakken en voeg zout, peper, gemberpoeder en de fijngesneden knoflook. Bedek met water en laat 30 minuten afgedekt koken.

Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grote stukken. Voeg de groenten toe aan het vlees samen met komijn, paprikapoeder en gehakte peterselie. Laat nog 15 minuten koken.

Voeg aan het einde van de kooktijd de olijven toe en laat sudderen tot de saus dik wordt.

Read More

  • Meng de knoflook, gehakte koriander, citroensap, kruiden, zout , Marrakech mix en olijfolie.
  • Bestrijk de vis of kip met de chermoula een uur of meer voor het bakken.
  • Om een hele nacht te laten rusten voeg voeg een laurierblad aan de charmoula.

Ingrediënten

  •  4 geperste teentjes knoflook
  •  2 eetlepels fijngehakt koriander 
  •  1 eetlepel olijfolie 
  •  1 eetlepel citroensap 
  •  Gemalen koriander 
  •  Peper 
  •  Kurkuma 
  •  Gemberpoeder 
  •  Komijn 
  •  Kaneel 
  •  Marrakech mix
  •  Zout

Read More

Bereiden

Zet de schijf voor dikke plakjes in de keukenmachine en verhit de oven tot 220 °C (gasovenstand 7). Breng een volle ketel water aan de kook.

Pel de rode ui en snijd hem doormidden. Was de aardappelen maar schil ze niet, en snijd ze samen met de ui in de keukenmachine in plakjes. Kieper ze in een stevige braadslede (ongeveer 35 × 25 cm) en strooi er zout, peper,gerookte paprika poeder, Marrakech mix en de Casablanca mix op. Rasp er een kwart van de bol nootmuskaat over, pers er de ongepelde teentjes knoflook bij en schenk de slagroom over de aardappelen.

Trek de ansjovisfilets in stukjes, doe ze samen met een flinke hand Parmezaanse kaas, de laurierblaadjes, de blaadjes van een paar takjes tijm en een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen, hussel alles met je handen door elkaar en zet de braadslede op matig vuur. Giet er 200 ml kokend water bij, dek de braadslede af met een groot stuk aluminiumfolie en laat hem op het vuur staan. Schud even met de braadslede om te voorkomen dat de boel aanbrandt.

Haal het stuk aluminiumfolie van de braadslede en rasp er een laagje Parmezaanse kaas over. Besprenkel de resterende takjes tijm met olijfolie, strooi ze erop en zet de dauphinois 15 minuten boven in de hete oven, of tot er een goudbruin, pruttelend korstje op zit.

extra benodigd

Keukenmachine, braadslede (ongeveer 35 × 25 cm), aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 kilo vastkokende aardappelen, zoals Maris Piper
  • 1 bol nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Marrakech mix
  • 1 theelepel Casablanca mix
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 225 ml slagroom
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • Parmezaanse kaas
  • 4 laurierblaadjes
  • een heel klein bosje verse tijm
  • olijfolie

Read More
Benieuwd naar een gerecht die snel en makkelijk voor te bereiden is? Ideaal te combineren met onze Tanger mix. Tanger staat bekend om haar haven en de heerlijke vis die daar gegeten kan worden en dat is nu heel te combineren met onze Tanger mix!

Benieuwd naar een gerecht die snel en makkelijk voor te bereiden is? Ideaal te combineren met onze Tanger mix. Tanger staat bekend om haar haven en de heerlijke vis die daar gegeten kan worden en dat is nu heel te combineren met onze Tanger mix! (meer…)

Read More