Vis met Harissa

Benieuwd naar een gerecht die snel en makkelijk voor te bereiden is? Ideaal te combineren met onze Tanger mix. Tanger staat bekend om haar haven en de heerlijke vis die daar gegeten kan worden en dat is nu heel te combineren met onze Tanger mix!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Bereidingswijze” font_container=”tag:h2″ google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:100%20light%20regular%3A100%3Anormal”][vc_column_text]
  1. Kruid de visfilets met zout en peper en de verrukkelijke Tanger mix en  haal het daarna door de bloem. Verhit de olie in een grote diepe braadpan en bak de filets aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
  2. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit deze 3-4 minuten. Voeg de tomaten, harissa, laurier en water toe en laat dit onafgedekt 10 minuten sudderen.
  3. Doe de visfilets samen met de olijven weer in de pan en laat het geheel nog 7-8 minuten sudderen.
  4. Verwijder het laurierblad, besprenkel met citroensap en garneer met de peterselie.
  5. Opdienen vergezeld van brood of rijst.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_custom_heading text=”Ingrediënten” font_container=”tag:h2″ google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:100%20light%20regular%3A100%3Anormal”][vc_column_text]
  •  1kg witvisfilets (ca. 4 – 5 stuks) 
  •  zout en peper 
  • 2 theelepels Tangermix
  •  Bloem 
  •  4 eetlepels olijfolie 
  •  1 kleine gesnipperde ui 
  •  2 gesnipperde teentjes knoflook 
  •  1 blik tomaten in blokjes 
  •  2 eetlepels harissa 
  •  1 laurierblad 
  •  125ml water 
  •  200g zwarte olijven 
  •  sap van halve citroen 
  •  2 theelepels gehakte peterselie
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]