Hoogwaardig natuurzout
Dit ongeraffineerde en natuurzuivere kristalzout uit het Himalayagebergte verrijkt het lichaam met 84 mineralen en sporenelementen. Dit minstens 250 miljoen jaar oude oerzout heeft al zijn goede eigenschappen in zijn volkomen zuivere vorm behouden.
Himalayazout is de meest hoogwaardige vorm van natuurzout. Het ondergaat geen enkele chemische behandeling. Te gebruiken ter vervanging van gewoon keukenzout. Himalayazout heeft een verfijnde, milde smaak.
Wat weten we eigenlijk over zout?
Himalaya zout, Keltisch zout en zeezout zijn natuurlijke zouten die niet geraffineerd zijn. Let er voornamelijk goed op dat als je zout koopt, het ongeraffineerd zeezout is. Keltisch zeezout is de meest gezonde zoutsoort. De wetenschappers zeggen dat er eigenlijk geen verschil is tussen geraffineerde tafelzout en natuurlijke zoutsoorten. Dat is chemisch gezien niet waar; in natuurlijk gewonnen zout zitten allerlei mineralen en sporenelementen. Deze mineralen zitten er in kleine hoeveelheden in maar daar staat tegenover dat je er een klein gehalte van nodig hebt. Himalata zout komt van nature voor samen met andere mineralen. Als je mineraalloos tafelzout eet zal dat vanzelf in het lichaam zich gaan binden met mineralen daardoor heb je andere mineralen meer nodig als je geraffineerd tafelzout eet.