Herkomst van Vadouvan is de oostkust van India, het land van de Tamil Nadu. Vadouvan heet in het Tamil vadagam. In Europa kennen we het nu onder de Franse naam Vadouvan. Dat alles heeft een koloniale oorzaak. Tot aan 1954 zijn de Fransen in delen van India aanwezig geweest. Dus tot na de officiële onafhankelijkheid van India van het Verenigd Koningrijk. Via die weg is de vadagam als vadouvan in de Europese keuken terecht gekomen. Vadouvan heeft een complex en enigszins zoetig aroma als je er aan ruikt. Het is een echt kerriemengsel waarin de geur van de ui, mosterdzaad, komijn en fenegriek goed te herkennen zijn. Verder heeft het mengsel een mooie tekening door o.a. rozenblaadjes, gebroken chillies en stukjes ui.
Ingrediënten: Uienpoeder, mosterdzaad, knoflookgranulaat, uienstukjes, kurkuma, kardemom, komijnzaad, fenegriekzaad, venkelzaad, kaneel, chillies, dragon, kruidnagel, laurier, rozenbloemblaadjes.
Bevat geen toegevoegd zout!