Mosterdzaad
Mosterdzaad staat bekend om warmte en de pit die het kruid aan gerechten toegevoegd. Jaren geleden was mosterdzaad ook het enige kruid wat pittig was en verkrijgbaar in de Europese keukens. Dit zaad bestaat uit verschillende soorten, namelijk geel mosterdzaad, bruin zaad en zwart zaad. Iedere variant heeft een andere smaak. Geel mosterdzaad is pittig en zoet, bruin zaad is scherp en warm en de zwarte mosterdzaad is sterker van smaak en heeft een kruidige geur.
In de Europese keukens is de gele variant het meest populair. In de Indiase keuken is de zwarte variant heel erg populair aangezien deze verwerkt wordt in de curry sauzen.
Uw eigen mosterd maken – Mosterdzaad tips
Mosterd is natuurlijk een welbekende saus, maar er gaat natuurlijk niks boven verse mosterd. Verse mosterd kunt u niet vinden in de supermarkt, maar natuurlijk wel zelf bereiden. Hieronder vindt u een aantal tips bij het bereiden van uw eigen mosterd.
- Gebruik verschillende varianten mosterd voor een volle smaak.
- Varieer in vloeistof, kies bijvoorbeeld uit water, wijn of azijn.
- Voeg kruiden toe zoals paprikapoeder, knoflook en kurkuma toe.
- Wilt u mildere mosterd? Laat de mosterd dan langer staan (enkele dagen).
- Voeg koude vloeistof als u wilt dat de mosterd pittiger wordt. Voeg warme vloeistof toe als u wilt dat de mosterd minder heet wordt.
Contact
Wilt u meer te weten komen over onze kruiden of specerijen binnen ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 902 4926. Wilt u de smaak eerst komen proeven? Dan bent u natuurlijk van harte welkom op een van onze locaties. Zo kunt u ons vinden in de markthal Rotterdam, adres: DS. Jan Scharpstraat 298. Ook kunt u ons tegenwoordig vinden in de Mall Of The Netherlands, adres: Liguster 202. Blijf altijd op de hoogte van ons assortiment en acties door ons te volgen op Facebook.