Groene kardemom in de keuken
Groene kardemompeulen hebben een frisse, bloemige smaak met een warm, krachtig en pikant aroma. Kardemom bestaat uit een groene peul gevuld met kleine zwarte zaadjes met een intense, frisse smaak. Het gebruik van kardemom versterkt zowel hartige als zoete smaken.
Kardemom in de wereldkeuken
Kardemom is een belangrijk ingrediënt in vele kruidenmixen zoals in de Afrikaanse Berbere, curry poeders, Garam Masala, Ras El Hanout, enz… In India is kardemom een belangrijk ingrediënt in vlees-en groentegerechten. In Noord-Europa wordt kardemom gebruikt om gebak extra smaak te geven, zoals kerststollen, cakes, koekjes, muffins en broodjes. In Arabische landen geeft kardemom smaak aan koffie voor gahwa, Marokkaanse of Turkse koffie.
Kardemom gebruiken
De groene peulen worden gebruikt in thee, soepen en sauzen. Kardemom is onweerstaanbaar in dranken zoals koffie (Arabische koffie), warme wijn (glühwein) en chocomelk. Geeft pikante frisheid aan stoofpotjes en andere schotels. Kardemom geeft veel extra smaak aan zoet gebak, taarten en confituur. Het is geweldig bij bereidingen met fruit zoals appels, peren en sinaasappels. De kardemom peulen bevatten 12 tot 20 zwarte zaadjes (granen) die je kan malen.
Gebruik van Kardemom peulen groen
Kardamom in de keuken
- Kardemom werkt goed in combinatie met chilipoeder, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, paprikapoeder, peper en saffraan.