Blog

De Marokkaanse kruiden Ras el Hanout

Zoals bekend worden er in de Marokkaanse keuken heel veel verschillende specerijen gebruikt. Lees in dit artikel meer over Ras El Hanout kruidenmengsel!Dat geeft de gerechten juist hun overheerlijke speciale smaak en geur waar Marokkaanse gerechten zo om bekend staan. Een veel gebruikt kruidenmengsel is RAS EL HANOUT (letterlijk: het beste van de winkel). Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het specerijenmengsel is te koop bij Marokkaanse winkels en vaak ook in ruim gesorteerde supermarkten en warenhuizen. Welke specerijen en in welke hoeveelheid ze worden gebruikt is een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Een lekker recept die je kunt bereiden met Ras El Hanout” margin_design_tab_text=””]
[/ultimate_heading][vc_column_text]


Menugang: Hoofdgerechten – Vlees
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

RAS EL HANOUT BETEKENT LETTERLIJK “HET BESTE UIT DE WINKEL”

Het bestaat uit een mengsel van kruiden en specerijen, rozenblaadjes en soms ook lavendel. Ras el Hanout wordt vooral in het Midden Oosten gebruikt om vlees, couscous of rijst mee op smaak te brengen. In dit recept wordt het gebruikt om de Hollandse gehaktbal een Oosters tintje mee te geven.

BEREIDING

De gehaktballetjes:

  1. Stamp de pijnboompitjes fijn in een vijzel. voeg de geperste knoflook en de Ras el Hanout toe en meng goed.
  2. Bak de ui en het pijnboommengsel even glazig in een redelijke scheut olijfolie.
  3. Meng het gehakt in een kom met het ui-pijnboompittenmengsel en voeg citroensap en peper en zout toe.
  4. Maak balletjes ter grote van een walnoot, druk iets plat, en bak deze in een ruime laag olijfolie tot ze gaar zijn.

De Tzaziki:

  1. Schil een halve komkommer, snijd deze doormidden en verwijder de zaadjes.
  2. Rasp de komkommer grof, besprenkel met zout en laat 3 minuten uitlekken in een vergiet.
  3. Dep de komkommer droog. Meng dit met een bekertje Griekse yoghurt, de knoflook, een scheutje citroensap, en wat peper.
  4. Serveer de tzaziki bij de gehaktballetjes.

De couscous:

  1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking, maar gebruik kippenbouillon i.p.v. water.
  2. Bak 2 theelepels Ras el Hanout even droog in een grote koekenpan om de smaak los te maken. Voeg olijfolie toe en bak de stukjes courgette mee tot ze beetgaar zijn.
  3. Voeg de in stukjes gesneden dadels toe en bak als laatste de couscous even mee.
  4. Serveer bij de gehaktballetjes en de tzaziki.

Ras El Hanout is ook lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous!

U kunt deze kruiden direct bij ons bestellen.

Bestel Ras el Hanout kruiden![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_mad_single_image image=”3858″][vc_mad_info_block]

Benodigdheden

  • Vijzel

Ingrediënten

De gehaktballetjes:

  • 200 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepels Ras el Hanout
  • sap van en halve limoen
  • peper en zout
  • olijfolie

De tzaziki:

  • 1/2 komkommer, geschild
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper

De couscous:

  • couscous voor 2 personen
  • kippenbouillon in de hoeveelheid water zoals op de verpakking aangegeven
  • 2 eetlepels Ras el Hanout
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 6 medjoul dadels, ontpit en in stukjes

[/vc_mad_info_block][/vc_column][/vc_row]